Med 101 nyregistrerte biler så langt i år, topper Toyota listen over Bodøs mest populære bilmerker ved å være størst på både person og varebil.

Ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at Toyota har levert 101 nyregistrerte personbiler og varebiler i Bodø i årets første kvartal, noe som tilsvarer 19,35% av de totalt 522 nye bilene på Bodøs veier. Det gir en vekst for Toyota på 27,63% sammenlignet med samme periode i fjor. Nummer to på listen over bilmerker har registrert 48 biler, tilsvarende en markedsandel på 9,2%.

Også sentralt er Toyota størst, med 6137 nyregistrerte person og varebiler i årets første kvartal, noe som tilsvarer 13,8 prosent av de totalt 44.437 nye bilene på norske veier.

Tillitserklæring

– Vi hadde høye forventninger for salget av våre volummodeller som RAV4, Corolla og Yaris ved inngangen til året, og det er fantastisk å se at disse innfris. Dette er en stor tillitserklæring fra våre kunder til medarbeidere som har levert et stort volum biler under krevende omstendigheter, sier Tom Fossen, Salgssjef hos Nordvik i Bodø.

Blant personbilene i Bodø er den mest populære Toyota-modellen Toyota RAV 4 med 31 nyregistreringer så langt i år, foran Toyota Corolla og Toyota Yaris med henholdsvis 19 og 11 nyregistrerte biler. På listen over de 20 mest solgte personbilmodeller uansett merke, har Toyota 6 av plassene, noe som ikke er tilfeldig.

– Vi har hatt stor suksess med våre plug-in hybridbiler, som nå står for nesten halvparten av antallet solgte Toyota-biler. I tillegg til ulike drivlinjer har vi modeller som møter bredden i behovene til norske bilkjøpere. Toyota har i alle år vært opptatt av å ha en bred portefølje av driftssikre hybridbiler med lavt utslipp, sier Fossen.

Suksess med elektriske varebiler

Det er innenfor salg av varebiler i Bodø at Toyota øker mest, med en vekst på hele 82,3 prosent fra samme periode i fjor. Med en markedsandel på 41,3 prosent i første kvartal og 31 nyregistrerte biler, ligger bilmerket på toppen av listen over de mest solgte. Særlig slår Toyota Proace godt an, med 11 nyregistreringer.

Også sentralt ser man de samme tendensene, hvor salget av varebiler fra Toyota har en vekst på hele 132 prosent fra samme periode i fjor. Med en markedsandel på 23,6 prosent i første kvartal og nesten 2000 nyregistrerte biler, ligger bilmerket på toppen av listen over de mest solgte. Salget av Toyota Proace utgjør halvparten av Toyota-varebilene i Norge med 988 nyregistrerte biler.Elektrisk drivlinje er i ferd med å etablere seg også blant varebiler, og utgjør 1461 biler, tilsvarende 18 prosent av de totalt 8128 nyregistrerte varebilene så langt i år. – Proace Electric dominerer markedet for elektriske varebiler og bidrar til at vi er Norges største varebilmerke i første kvartal. Vi har levert 682 Proace Electric hittil i år, noe som utgjør nær 50 prosent av markedet. Dette vitner om en formidabel jobb som er gjort hos Toyota-forhandlerne i perioden, sier Karl-Einar Rengård, bilselger hos Nordvik Bodø.