Resultatet etter skatt ble 15 millioner kr, som er 19,5 millioner kr lavere enn i 2019. Konsernet hadde driftsinntekter på 1,2 milliard kr, som er 200 millioner kr høyere enn i 2019.

-Ut ifra forutsetningene er vi fornøyd med resultatet. I likhet med mange andre virksomheter ble driften vår rammet av koronasituasjonen i mars, april og mai, og bilsalget var ikke tilbake til normal før i juni 2020, forteller Thor Allan Nordvik, konsernleder for Nordvik Gruppen.

Konsernet driver 26 lokale bilforhandlere og -verksteder i Trøndelag, Nordland og Troms og består av firma som er i ulike faser.

Nordvik AS

Resultatet for Nordvik AS ble 9,9 millioner kr etter skatt, som er 2 millioner kr høyere enn i 2019. Selskapet har hatt en fin utvikling med driftsinntekter på 876 millioner kr, som er 84 millioner kr høyere enn i 2019.

Thor Allan sier at selskapet har hatt en fin utvikling og at de er fornøyd med resultatet etter et krevende år. -De siste årene har vi gjort store justeringer for å tilpasse organisasjonen for fremtiden, disse begynner vi nå å se effekten av.

Nordvik AS er forhandler av Toyota og Lexus. Selskapet driver bilsalg og -verksteder i Namsos, Steinkjer, Brønnøysund, Mosjøen, Bjerka, Mo i Rana, Halsa, Glomfjord, Fauske, Bodø, Leknes, Svolvær, Sortland, Harstad, Andøy og Narvik. Nord Salten Auto (51%) og Bilskadesenteret Fauske AS (52%) er datterselskaper.

M Nordvik AS

Resultatet for M Nordvik AS ble -7,1 millioner kr, mot -1,4 millioner kr i 2019. Selskapet har driftsinntekter på 233 millioner kr, mot 114 millioner kr i 2019.

Selskapet er i etablerings- og utviklingsfasen, og ifølge Thor Allan forventer de ikke å se effekt før i slutten av 2021: -Vi ligger foran med tanke på handlingsplanen vi har sammen med Bertel O. Steen, hvor vi har gjort flere investeringer det siste året. Vi åpnet nytt bilverksted for Mercedes-Benz i Bodø akkurat i det samfunnet stengte ned som følge av Korona, og er også godt i gang med etableringen av ny bilbutikk i Bodø Storsenter. I Mo i Rana er det bygget og tatt i bruk nye salgslokaler, hvor det nå også bygges nytt verkstedlokale med ferdigstillelse i desember. På Bjerka i Hemnes kommune ferdigstilles i høst et nytt proffsenter for salg og service av yrkesbiler. Foreløpig er volumet lavt, men vi forventer en betydelig økning etter hvert som prosjektene ferdigstilles.

M Nordvik AS forhandler bilmerkene Citroën, DS Automobiles, KIA, Mercedes-Benz, Opel og Peugeot. Selskapet driver bilsalg og -verksteder i Mosjøen, Mo i Rana og Bodø.

Nordvik CAR AS

Selskapet ble etablert i 2021 i lokalene hvor O.P. Fure tidligere holdt til ved Rensåsen i Bodø, og hadde ingen aktivitet i 2020. Nordvik CAR AS er forhandler av Suzuki, Isuzu og Maxus i Bodø.