Ingen andre bilmerker har solgt flere personbiler i Sortland så langt i år enn Toyota. Også nasjonalt er Toyota størst.

Ferske tall for bilsalget i årets første halvår fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), viser at Toyota har kjørt forbi alle sine konkurrenter i antallet nyregistrerte biler. Med 44 nye personbiler, oppnår Toyota en markedsandel på 17,2 prosent på Sortland, foran Volkswagen og Volvo med en markedsandel på henholdsvis 14,9 prosent og 13,3 prosent. Også nasjonalt er Toyota størst med 9580 solgte biler og en markedsandel på 11,4 prosent.

Takket være våre dyktige medarbeidere har vi lagt bak oss et fantastisk halvår der mange nye Toyota-eiere kan glede seg over ny bil i sommer. Vi setter stor pris på at kundene velger å handle lokalt, og kunne ikke gått inn i ferien med et bedre resultat, sier Toni Gjessing, daglig leder i Nordvik på Sortland.

RAV4 på topp

Bredden av populære modeller og fremragende kundebehandling er hemmeligheten bak Toyotas suksess, ifølge Gjessing:

-Vår mest populære bilmodell er Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, som er blitt svært godt mottatt av det norske folk med lang elektrisk rekkevidde og suverene kjøreegenskaper. På Sortland er dette den mest solgte personbilen med 36 solgte biler og en markedsandel på 14,1%

Toyota har i alle år vært opptatt av en bred portefølje av modeller som møter de forskjellige behovene til norske bilkjøpere. I tillegg viser kundeundersøkelser slik som den prestisjetunge AutoIndex at vi har svært fornøyde og lojale kunder.

Bredt utvalg på varebil

Nasjonalt er det spesielt innen varebil at Toyotas salgsstatistikk overrasker resten av bransjen med 3810 biler i første halvår. Vi må tilbake i Toyota Hiace-æraen på 1990- og tidlig 2000-tallet for å finne forrige halvår da Toyota toppet listen over flest nyregistrerte varebiler. -Vi har nå et komplett utvalg av varebiler, og resultatene kommer fra en forsterket satsing på varebiler både på importør og forhandlere, sier varebilsjef Hans Petter Bakken i Toyota Norge.

Lykkes med varebil: Toni Gjessing fra Nordvik Sortland. Foto: Nordvik AS.

Mest solgt av Toyotas varebiler er Toyota Proace, inkludert en elektrisk utgave som er Norges mest kjøpte elektriske varebil hittil i år: -Det er svært gledelig at den kompakte varebilen Proace City utfordrer lederen i klassen etter kun ett år på markedet, og til høsten kommer den i tillegg i en elektrisk utgave. Modellene Hilux og Land Cruiser er også de mest populære modellene nasjonalt i sine klasser, sier Bakken.

Også på Sortland ligger Toyota på topp med en markedsandel for varebil på 34,7 prosent og en økning på 92,3 prosent fra samme periode i fjor. Her er tre modeller blant de 10 mest registrerte varebilene på Sortland:

  • Toyota Hilux (15 biler)
  • Toyota Proace City (5 biler)
  • Toyota Land Cruiser (4 biler)