Omfattende tilstandsrapporter, unge biler og en utvidet garanti gjør at brukte hybrid-biler er en meget etterspurt vare hos Nordvik.

 

– Vi er så trygge på kvaliteten at alle Certified Plus biler leveres med 24 måneders garanti – ubegrenset kilometer, sier salgssjef for bruktbiler, Kai Torrissen.

I tillegg til dette følger det med en inntil 10 års garanti på batteri og inntil 15 års veihjelp. Forutsetningen er at du er inne til en årlig Toyota Originalservice.

Dette er da biler som ikke er eldre enn åtte år og som ikke har gått lengre enn 200.000 kilometer.

 

HAR ALLTID SKRUDD BIL

Torrissen begynte som trainee på nybilavdelingen til Toyota Nordvik i 2015. Før det hadde han jobbet som mekaniker. Hans første bil var en oransje 82-modell Opel Kadett. Den var billig og det skulle vise seg at det var en grunn til det. Det ble mye skruing, for å si det sånn.

RETT BIL TIL RETT KUNDE: – Vi er like mye rådgivere som selgere. Vi bruker mye tid på å avdekke kundens behov og kjøremønster. Det handler om å finne rett modell til nettopp din hverdag, sier Kai Torrissen.

RETT BIL TIL RETT KUNDE: – Vi er like mye rådgivere som selgere. Vi bruker mye tid på å avdekke kundens behov og kjøremønster. Det handler om å finne rett modell til nettopp din hverdag, sier Kai Torrissen.

På fritiden jaktet han brukte deler for å holde bilen på veien for en billig penge, noe som førte til at han til slutt hadde et så stort lager at han fortsatte med Kadett-modeller de neste årene. Deretter gikk han over til Toyota Avensis. Da var tiden som mekaniker på fritiden over, noe som også påvirket valget om å selge Toyota.

– Det er uhyre driftssikre biler!

I dag har han to biler, en søt Toyota Aygo som brukes til og fra jobb. Og en ProAce Verso som familiebil:

– Med tre barn ble vi nødt til å finne en bil som gjorde at alle fikk maksimal komfort og god plass når vi skulle på ferietur.

 

GODT BRUKT-MARKED

Mens starten på 2023 har vært tøff for nybil-salget, har bruktavdelingen hos Nordvik registrert svært gode tall.

– Nå får du en topp bruktbil med god garanti til under 300.000 kroner. Da sier det seg selv at dette blir et godt alternativ for mange, sier Torrissen.

Der det på nye biler kan bli lang ventetid, vil en bruktbil være tilgjengelig innen kort tid.

 VIKTIG KONTROLL: Alle Certified Plus biler leveres med 24 måneders garanti - ubegrenset kilometer. I tillegg til dette følger det med inntil 10 års garanti på batteri og inntil 15 års veihjelp.

VIKTIG KONTROLL: Alle Certified Plus biler leveres med 24 måneders garanti – ubegrenset kilometer. I tillegg til dette følger det med inntil 10 års garanti på batteri og inntil 15 års veihjelp.

– Rekorden er vel 23 minutter fra kunden kom inn døren til vedkommende kunne kjøre hjem med alt av papirarbeid og finansiering i orden.

Før var det slik at kundemassen var delt i to, de som kjøpte brukt og de som kjøpte nytt. I dag flytter kundene seg mye mer frem og tilbake mellom de to alternativene.

Siden 1967 er det solgt hele 20.000 bruktbiler, noe til tilsvarer rundt 350 biler i året. Med en godt etablert salgshall på Stormyra, er Toyota Nordvik rigget for videre vekst.

 

SMÅTT OG STORT

Det er Yaris, RAV4 og Corolla som er de meste etterspurte brukt- bilene, en liten og en stor bil. Men du finner også mange andre modeller. Og det er hybrid som er mest etterspurt. Når man vet at Toyota begynte med hybridbiler allerede i 1997, så er dette en produsent med svært lang erfaring og tung kompetanse på området.

 EN TIDLØS KLASSIKER: – Toyota Yaris har vært kjent for å være en trygg og solid bil. Nå er den også blitt moderne og stilriktig, sier Kai Torrissen.

EN TIDLØS KLASSIKER: – Toyota Yaris har vært kjent for å være en trygg og solid bil. Nå er den også blitt moderne og stilriktig, sier Kai Torrissen.

Andre modeller som er etterspurte er blant annet C-HR som ble en suksess da den ble introdusert på markedet. På linje med ProAce varebiler og Landcruiser.

– Vi er så heldige at vi sitter med biler på flere lokasjoner og kan hente dem til Bodø hvis en kunde trenger det.

 

DIN GODE RÅDGIVER

Med et så stort utvalg, er det fort å bli usikker på hvilken drivlinje du skal kjøpe.

– Vi er like mye rådgivere som selgere. Vi bruker mye tid på å avdekke kundens behov og kjøremønster. Det handler om å finne rett bil til rett bruk, understreker Torrissen.

Det er her det er viktig å bygge opp tillit i markedet, slik at kunden kan føle seg trygg på at du ikke kjører hjem med noe som ikke passer for nettopp deg.

– Derfor hender det at vi bare må slå fast at vi der og da ikke har det kjøretøyet som er best for kundene. Da er det bedre at de blir fornøyde med et annet merke. Vi skal alltid stå inne for de anbefalingene vi gir.

 

DU KAN LEASE BRUKTBILER

Så er det også slik at du kan lease bruktbiler. Dette tilbys nå på nyere Yaris, C-HR og Corolla.

Dette er en god løsning for de som ønsker å forsikre seg mot uforutsette utgifter.

– Ved å velge leasing forholder du deg til en fast månedspris uten overraskelser. Da er service inkludert, sier Torrissen.

Leasing av bruktbil er nå prismessig gunstig opp mot en ny bil.

DEN RETTE BILEN: – Vi er like mye rådgivere som selgere. Vi bruker mye tid på å avdekke kundens behov og kjøremønster. Det handler om å finne rett bil til rett bruk, understreker Kai Torrissen.

DEN RETTE BILEN: – Vi er like mye rådgivere som selgere. Vi bruker mye tid på å avdekke kundens behov og kjøremønster. Det handler om å finne rett bil til rett bruk, understreker Kai Torrissen.

Konklusjon?

Hvis du i dag trenger en bil, så har du et hav av muligheter. Bensin, diesel, ladefri hybrid, ladbar hybrid og elektrisk.

Det er i en slik situasjon at det er gull verdt å komme til en forhandler hvor du er sikret faglige råd og flinke folk på ettermarkedet.

Og, for å sitere Kai Torrissen:

– En fornøyd kunde kommer tilbake. En fornøyd kunde anbefaler oss til andre. Så enkelt, og så vanskelig, er det.