Lærlingene i Nordvik skal bygge sin egen løpsbil.

Nordvik tar nye steg for å styrke rekrutteringen til bilbransjen. Konsernet har investert i 10 Toyota Aygo, og det neste året skal lærlingene fra Nordvik sine forhandlere i Trøndelag, Nordland og Troms bygge sin egen racerbil.

Nye arenaer for lærling

Initiativet er en del av Nordviks strategi for å inspirere og utvikle unge talenter i bilbransjen. Sven Forsbakk, skolesjef for Nordviks fagskole, utrykker entusiasme rundt prosjektet:

-Vi liker å ha det gøy og finne nye arenaer for læring. I Nordvik har vi rundt 50 lærlinger, og med dette prosjektet håper vi å legge til rette for økt bilglede og et tettere samarbeid. Her skal lærlingene jobbe sammen på tvers av ulike faglinjer for å bygge sin egen banebil, og vi gleder oss til å se hvordan de sammen løser oppdraget.

Satser på lærlingene med unikt prosjekt: Fredric Aasbø (t.v), Sven Forsbakk, Erik Nilssen og Christian Nordvik (t.h). Foto: Drone Nord AS.

Imponerende satsning

Nordvik har alliert seg med Erik Nilssen som er teknisk leder for prosjektet. Nilssen, kjent som mekaniker for Formula Drift-vinneren Fredric Aasbø, og driver blant annet VTS Solutions: -Dette er ett av Norges råeste lærlingeprosjekter, og jeg ser virkelig frem til å følge lærlingene i drømmen mot sin egen banebil. Nordvik viser en imponerende satsning, og jeg håper at flere i bransjen kan følge etter med samme engasjement for fremtidens talenter.

Dokumenteres i sosiale medier

Den første banebilen er allerede ferdigstilt av dedikerte lærlinger hos Nordviks Toyota-forhandler på Sortland. Nordvik har også inngått et samarbeid med Drone Nord for å lage en serie som dokumenterer byggeprosessen i sosiale medier.

Team Sortland: Nordviks første banebil bygget av teamet i Sortland. Foto: Drone Nord.

Lanseres til høsten

Høydepunktet for prosjektet blir høstlanseringen på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana, hvor lærlingene skal konkurrere mot hverandre sammen med Fredric Aasbø. Her handler det mindre om fart og spenning, og mer om presisjon og kjøreegenskaper.

Arctic Circle Raceway: Nordvik har investert i 10 Toyota Aygo. Foto: Drone Nord.

Se første episode av serien som har fått over 100.000 visninger på Facebook her: