Som liten demonterte han lekene for å finne ut hvordan de fungerte. Nå har Vinjar Sælø funnet drømmejobben hos det nye bilhuset til M Nordvik.

– Jeg har alltid vært nysgjerrig og fascinert av teknikk, forteller Vinjar.

Dette ledet fort interessen over på biler og allerede på ungdomsskolen sikret han seg jobb i vaskehallen til O. P. Fure. Og dette skulle også bli hans arbeidsplass da fagbrevet som mekaniker var på plass.

 

Klassiske biler

– Jeg glemmer aldri min første bil, en rød og svart Opel Kadett coupé fastback.

Dette var i 2003 og bilen var en 69-modell. Med andre ord, en ekte klassiker. Hans neste bil ble også en «klassiker», en Opel Vectra 2000.

– Det hadde elektronisk speedometer og overgangen fra Kadetten var voldsom, minnes 36-åringen.

Etter noen år på verkstedet skiftet han til kundemottaket, før han vende tilbake til verkstedet da de manglet folk der.

 

Unik satsing

Nå har han fått lov til å være med på å etablere Bodøs største bilhus og han stortrives i rollen som kunderådgiver.

– Ingen dag er lik, du må være kreativ, løsningsorienter og så får de gleden av å treffe en masse hyggelig folk, sier Vinjar.

Da handler det om å skape trygghet og en god kundeopplevelse. For hvis du får trøbbel med bilen din, så er det ikke uvanlig at pulsen stiger noen ekstra hakk. I dag er bilen ofte limet som holder familiens hverdag sammen. Og den spiller en nøkkelrolle i bedriften eller jobben din.

 

Kundene er sjefen

– Vi strekker oss langt for å bistå kundene, enten det er snakk om å kjøre dem hjem, hente dem eller skaffe dem en lånebil. Topp service er nøkkelordet her, da tett koblet opp mot høy kvalitet.

 

– Verdens beste jobb
– KAN ANBEFALES: – Vil du ha en spennende jobb med variert hverdag og kreative utfordringer, så er det å jobbe som kunderådgiver midt i blinken, mener Viljar Sælø.

 

– Vi var litt usikre på hva som kunne være årsaken, men det ble fort ganske åpenbar da vi åpnet luftfilteret, minnes Vinjar.

For der lå det minst to kilo solsikkefrø, som en mus hadde hamstret.

 

Alltid oppdatert

Bilbransjen har de siste årene vært gjennom en rivende utvikling med et raskt inntog av elektriske biler og ladbare hybrider. Dette har igjen stilt store krav til fagfolkene som til enhver tid skal holde seg oppdatert.

Som kunderådgiver kan Vinjar trekke veksler på sin tunge erfaring som mekaniker når kundene tar kontakt for å drøfte et problem med bilen.

– Bilene bli jo mer og mer avanserte, med datastyrte løsninger. Men det holder ikke bare å lese av feilkoder, du må kontrollere og dobbeltsjekke. Du må rett og slett bruke hodet, forteller Vinjar.

 

Egen torskekvote

Når han ikke er på jobb for å bistå kundene til M Nordvik, stortrives Vinjar i skogen og på sjøen. Han har til og med tatt sin egen «fritidskvote» med torsk inne i Nordfjorden.

– Det er fint å kunne balansere mekanikk og teknikk med frisk luft og nordnorsk natur. Da får du egentlig det beste av to verdener, mener Vinjar.

Han vil på det sterkeste anbefale jobben sin til andre som er interesserte i biler og teknikk:

– Du lærer noe hele tiden, du får lov til å utvikle deg. Og, noe som kanskje er det viktigste, du finner ikke en bedre følelse enn når du kan se en fornøyd kunde gå ut med et smil om munnen.

 

Jobbe hos Nordvik

 

– Verdens beste jobb
VARIERT HVERDAG: – Ingen dag er lik og du møter hele tiden spennende utfordringer i bilbransjen, sier Vinjar Sælø.