1. april trer Fredrik Nordvik (34) inn i rollen som konsernsjef for Nordvik Gruppen AS. Han overtar rollen etter sin far, Thor Allan Nordvik som har drevet selskapet siden 1978.

Nordvik Gruppen er et bil- og eiendomskonsern bestående av selskapene Nordvik AS, M Nordvik AS, Nordvik CAR AS, Nordvik Mobility AS og Nordvik Eiendom AS. Konsernet ble etablert i 1960 og driver i dag 27 lokale bilforhandlere og -verksteder i Trøndelag, Nordland og Troms.

Lang fartstid

Fredrik er utdannet siviløkonom fra Handelshøgskolen i Bodø, har fagbrev i verkstedledelse og har lang fartstid i bedriften. Han startet sin karriere allerede som 12-åring som ekstrahjelp og sommervikar, og har siden den gang jobbet i ulike roller i bedriften. Siden 2018 har han jobbet som assisterende konsernleder hvor han blant annet har hatt en sentral rolle i utviklingen av bedriften mot fremtidens bilmarked. Nå gleder han seg til å ta fatt på sin nye arbeidshverdag:

-Det er over 60 år siden mine besteforeldre etablerte Nordvik fra en bakgård på Skeid i Bodø. Vi har vært igjennom opp- og nedturer, og har opplevd betydelig vekst de siste årene. Nordvik skal være et familiekonsern som drives av aktive eiere. Jeg ser frem til å bære arven videre og fortsette å legge til rette for lokal verdiskapning sammen med dyktige kolleger, sier Fredrik.

Solid grunnmur

Avtroppende konsernleder, Thor Allan fortsetter som styreleder for konsernet og trer inn i ny rolle som senior rådgiver. Etter å ha ledet bedriften i 44 år, er han klar for å slippe en ny generasjon til: -Vi har hatt en glidende overgang, og jeg er helt trygg på at Fredrik vil bygge videre på den solide grunnmuren i bedriften.

Fortsetter som styreleder i konsernstyret: Thor Allan Nordvik. Foto: Nordvik Gruppen AS.