Egna består: I august ble det kjent at Frem Bodø AS skulle avvikle driften av Egna i Bodø Storsenter. Nå går Nordvik Gruppen AS inn på eiersiden og tar satsingen på sirkulær økonomi videre.

Frem Bodø har fått med seg Nordvik Gruppen for sammen å videreføre Egna i et Egna AS hvor Frem Bodø skal eie 49 % og Nordvik Gruppen 51 %.

Spiller på lag med kloden

Bærekraftsenteret vil i hovedsak drive verksted for reparasjon, redesign, gjenbruk og utsalg. Den allerede godt etablerte Egna kafeen og møterommene vil bestå. Egna ønsker å tilby varer og tjenester som spiller på lag med kloden vår og bringer folk sammen.

Sirkulær økonomi

Konsernsjef i Nordvik Gruppen, Fredrik Nordvik har tro på konseptet: -Vi er glade for at Egna består, og mener at dette er et konsept som Nordland trenger. Sirkulær økonomi er fremtiden, og vi har flere eksempler fra utlandet hvor lignende konsepter fungerer godt. Vi ser frem til å samarbeide med Frem Bodø om å etablere nye arenaer for lokal verdiskapning og arbeidstrening. Egna skal være en arena hvor man tar vare på våre omgivelser og ser potensialet i det vi har rundt oss, sier han.

Egna kafeen stenger ikke dørene. Foto: Drone Nord AS.

Solid aktør

Administrerende direktør, Børge Bøyum fra Frem Bodø er fornøyd med å få en lokal aktør med på laget: Nordvik er en solid bedrift med lang historie i Nordland. Vi er glade for at Egna ikke stenger dørene, og ønsker alle velkommen, både kunder og de som vil levere varer til gjenbruk. Neste steg i prosessen blir å finne en ny daglig leder som vil drive bærekraftsenteret inn i fremtiden, avslutter han.