Hun er utdannet frisør, har jobbet i sportsbutikk og er negletekniker. Men det Lise Brattli virkelig elsker, det er å jobbe med kunder og biler.

– Jeg var ikke gamle jenta før jeg kunne alle bilmodellene.

Brattli minnes årlige turer til feriestedet i Skatvik på Senja. Da kjørte Rønvik-familien gjerne en bil-bingo for å se hvem som kunne flest modeller.

Med andre ord, det begynte tidlig for Brattli. Som strengt tatt ikke skulle havne i bilbransjen i det hele tatt.

FAGLIG TRYGGHET: – Det er veldig trygt når du vet at folkene hos Toyota Nordvik har erfaring og kompetanse til å forstå nøyaktig hvilken bil du som kunde kommer til å bli fornøyd med, sier Lise Brattli.

KLARE PLANER

– Jeg skulle bli jordmor eller frisør.

Det ble frisør og etter utdanningen rakk hun ett år i yrket før hun havnet i sportsbutikk. Men et sted der bake i underbevisstheten lå det et ønske som stadig ble sterkere. Etter et års tid hos en annen aktør i bransjen, kom hun til Nordvik i fjor.

– Det var pappa som gjorde meg oppmerksom på annonsen og han skrøt veldig av miljøet her.

Det hadde han rett i og det ble full klaff. I dag jobber Brattli som 360-selger. Det betyr at hun har en fri rolle og skal kunne trå inn hvis det skulle mangle folk et sted.


SPENNENDE UTFORDRINGER: Som en «libero» i systemet må Lise Brattli trå til hvis det skulle mangle ansatte i en avdeling. – For meg har dette vært helt perfekt. På denne måten har jeg fått lære noe om hele økosystemet i Nordvik.

VARIERT HVERDAG

– For meg har dette vært helt perfekt. På denne måten har jeg fått lære noe om hele økosystemet i Nordvik. Kundehåndtering, verksted, delelager og alle de andre tannhjulene som må fungere for at motoren i et stort konsern skal fungere optimalt.

Brattlis første bil var en hvit Mitsubishi Galant. Drømmen nå er en Toyota bZ4X, kanskje et litt komplisert navn? bZ står for «Beyond Zerro, 4 betyr at den hører hjemme i D-segmentet og X betyr at den er en såkalt crossover med firehjulsdrift. Med andre ord, en innovativ, effektiv og stilren SUV.

– Den er komfortabel, rommelig og med en fremkommelighet i toppklasse, forteller Brattli.

INNOVATIV OG STILREN: Toyota bZ4X er en innovativ, effektiv og stilren SUV. Komfortabel, rommelig og med en fremkommelighet i toppklassen. Foto: TOYOTA NORGE

Noe som er viktig for en person som har en samboer på godt over 1,80, to barn på to og tre år og en Jack Russel-terrier. En hund som forøvrig lyder navnet «Mendes».

– Mendes?

HARDTSLÅENDE HUNDENAVN

Et smil lyser opp i ansiktet til Brattli.

– Jeg var i en periode veldig opptatt av MMA (Mixed Martial Arts) og der var det en veldig god utøver som het Chad Mendes. Derfor.

Og apropos drømmebiler, hadde hun kun skulle velge ut fra design og hestekrefter, ser hun slett ikke bort fra at det ville blitt en Toyota GR Supra. En bil inspirert av enseters racerbiler med tre-eikers ratt, HUD og digital kombimeter.

Men, tilbake til virkeligheten. Den hvor Brattli gleder seg til å dra på jobb hver dag.

Hvorfor?

FLOTTE KOLLEGER OG KUNDER

Svaret er todelt:

– For det første har vi et utrolig godt miljø her, det blir som en stor familie hvor alle støtter og heier på hverandre.

– For det andre så er det alle de flotte kundemøtene, med folk fra 18 til 85 år.

Og det er her Brattli kjenner at hun får litt ekstra energi:

– Du har de som skal ha sin første bil og de som gjerne vil sørge for at favoritt-modellen deres varer livet ut.


SÆRDELES SPORTY: Hadde Brattli kun skulle velge ut fra design og hestekrefter, ser hun slett ikke bort fra at det ville blitt en Toyota GR Supra. En bil inspirert av enseters racerbiler med tre-eikers ratt, HUD og digital kombimeter.

Som bilselger handler det mye om å etablere en god kontakt, den rette kjemien:

– Jeg prøver så godt det er mulig å kartlegge behovet. Det vil si, korte eller lange turer. Hund eller barn? Trenger du god trekkraft til en tilhenger? Varebil, stasjonsvogn eller SUV?

DE GODE HISTORIENE

Det er da det er en klar fordel å ha hele Toyota-katalogen i ryggen, for her finnes det alltid minst én modell som passer perfekt for nettopp de kundene du snakker med.

Så dukker det jo også opp noen historier som aldri glemmes. Som den kunden som kom inn med en bil med «rare» lyder:

– Det viste seg at en gnager hadde flyttet inn på toppen av motorrommet.

VINN-VINN SITUASJON: – Når du har en jobb med flotte kolleger og energigivende kundemøter, så blir det ikke bedre enn det, konkluderer Lise Brattli.

GRUNNLEGGENDE KUNNSKAP

Så har ikke Brattli helt sluppet taket i den karrieren hun begynte i, hår, hud og negler. På fritiden har hun nå tatt utdanning og kan skilte med tittelen negletekniker.

– Jeg synes det er en perfekt kombinasjon når du får plass til både velvære og flotte biler. Sånn sett er jo dette to sider av samme sak. Du vil jo gjerne at frisøren skjønner hvilken «look» du er på jakt etter. På samme måte som vi hos Toyota Nordvik har erfaring og kompetanse til å forstå nøyaktig hvilken bil du kommer til å bli fornøyd med.

Derfor, helt til slutt, er dette er yrke hun vil anbefale til andre?

– Så absolutt! Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre arbeidsplass en Nordvik.